Naturligt bäddad: sovkomfort på naturliga material

Trä, hästkastanj, sten tall – tänker du på en skog eller en park direkt när du hör dessa termer? Vi tänker på ett sovrum! Nämligen till ett sovrum där ett optimalt sömnklimat råder där du sover som på måln.

Naturliga och kemiska materials påverkan på sömnen

Sömn ska hjälpa oss att vila, återhämta oss efter dagens stress och ladda våra batterier för nästa dag. Detta fungerar bäst med naturliga råvaror, eftersom dessa har visat sig ha en positiv effekt på sovmiljön – i motsats till kemiska material. Naturliga material säkerställer ett balanserat tillstånd i vår kropp, både under dagen och på natten och därmed under sömnen.

Vilka material använder vi och varför?

  • Hästkastanj: Våra hästkastanjemattor skyddar ditt sovområde från att skada vattenvener och jordstrålar.
  • Naturligt trä: Det naturliga träet har en lugnande effekt på oss människor. Det luktar också lugnande och ger varje rum en viss värme. De bästa förutsättningarna för ett optimalt inomhusklimat.
  • Sten tall: Sten tall har en bevisad positiv effekt på cirkulationen och sömnen. Tall har också visat sig ha en antibakteriell effekt och är därför särskilt lämpligt för allergiker.
  • Kamel hår: kameler utsätts för höga temperaturskillnader i det vilda. Deras päls är van vid detta och kan anpassas till både minusgrader och höga plusgrader. Vi drar nytta av detta för våra filtar, som är fyllda med kamelhår. Du kan kyla eller värma kamelhårsfiltarna efter dina behov. Dessutom är kamelhårtäcken kända för att vara mycket bra för att absorbera och transportera bort fukt.
  • Alpakahår: Alpakahår har en liknande effekt som kamelhår. En alpakahårfilt kan ge mysig värme på vintern och avvisa värme på sommaren.
  • Fårull: En optimal temperaturbalans kan skapas med en filt av fårens nya ull. Fårull är också antibakteriell och rengör sig från bakterier och smuts.
  • Hästhår: Hästhår används ofta i madrasser eftersom det kan absorbera mycket fukt och andas. Naturliga hästhårmadrasser är också mycket elastiska och kan perfekt anpassas till kroppen och ryggraden.
  • Bomull: Den naturliga fiberbomullen är särskilt hudvänlig och kan absorbera vätskor väl. Bomull har också en antistatisk effekt.
  • Naturlig latex (naturgummi): Detta material används ofta i madrasser eftersom dess spetselasticitet gör det idealiskt för alla kroppsformer. Dessa naturliga madrasser möjliggör optimal liggkomfort.

Sömn ska hjälpa oss att vila, återhämta oss efter dagens stress och ladda våra batterier för nästa dag. Detta fungerar bäst med naturliga råvaror, eftersom dessa har visat sig ha en positiv effekt på din sovmiljö – i motsats till kemiska material. Naturliga material säkerställer ett balanserat tillstånd i vår kropp, både under dagen och på natten och därmed under sömnen.

Som du kan se – vi är uppmärksamma på din hälsa och ditt välbefinnande i allt vi gör. Om du också vill förbättra ditt sovande klimat, hjälper vi dig gärna. Kontakta oss som din snickare i Malmö så kan vi bygga en säng med naturliga råvaror.